Polska kuchnia fasolka po bretonsku

Nasza kuchnia nie należy do najłatwiejszych, a to za sprawą ogromnej ilości mięs, jakie w niej znajdziemy. Są one niejako esencją dobrej, polskiej, domowej kuchni.

Przyrządzanie ciał nie chodzi do najpopularniejszych zadań. Z pewnością każdemu zdarzyło się trafić na ciało łykowate czy twarde. W jakiejś kuchni powinien odnaleźć się przedmiot, który uratuje nas od kulinarnych mięsnych wpadek - rozdrabniacz do ciała. Zakłada się on, zazwyczaj, z kilkudziesięciu małych ostrzy, osadzonych przy siebie. Gadżet ten dostarcza do małego nakłuwania mięsa, bez miażdżenia ścięgien. Doskonale sprawdzi się do jakiegoś typie kotletów czy steków. Ostrza, w które wyposażony jest rozdrabniacz do mięsa powinny być uczynione ze stali nierdzewnej - nie ale dla trwałości przedmiotu, ale także dla higieny i funkcjonalności. Cała reszta obudowy wykonana jest zawsze z ciała sztucznego. Mięso, jakie stało nakłute rozdrabniaczem, zachowuje naturalne soki wewnątrz, co daje, że nawet po smażeniu otrzymujemy soczyste, miękkie mięso. Sam proces obróbki termicznej odbywa się równomiernie, a też znacznie szybciej. Podobnie czas marynowania ulega znacznemu skróceniu.

Również możemy stanowić, że przyprawy, którymi posypaliśmy mięso, wniknęły w jego głąb, co przyczyni się do niezrównanego smaku mięsa. Rozdrabniacz do mięsa stanowi wysoką alternatywą dla klasycznego tłuczka. Sam proces przygotowania mięsa kończy się nie tylko sprawniej, jednak i ciszej. Dla pań budynku jest więc duża oszczędność energii. Rozdrabniacz, niewielkich rozmiarów jest nadzwyczaj skuteczny i bogata go niezwykle łatwo umyć pod tę wodą, natomiast nie każde możemy wprowadzić do zmywarki. W tym celu warto zapoznać się z instrukcją obsługi. Przy myciu ręcznym sugeruje się ostrożność - ostrza mogą nas łatwo skaleczyć! Rozdrabniacz do ciała to nieodłączony towarzysz wielu profesjonalnych kucharzy, ale także i pań domu, które wiedzą, iż tą przydatną metodą przygotujemy słabe i soczyste mięso.